Sign in

Tillit Forsikring

Automation, AI, Digital kundebehandling, disrupt og big data er buzzwords som får mange forsikringsselskaper til å bekymre seg for fremtiden. I Tillit ser vi heller en mulighet til å tilpasse oss den digitale fremtiden.

Flere bransjer og bedrifter har måttet endre hvordan de opererer de siste tiårene. For eksempel finnes det nesten ikke flere bankfilialer lenger, mat fra nærbutikken kan bestilles på nett og bli levert på døren, og hvor lenge siden er det du mottok brev i posten? Hverdagen blir mer digital og det er opp til bedriftene å holde følge. Disse innovasjonene kommer fra disrupting i bransjen. …


Tillit er en ung bedrift, men vi har allerede fått en del brukere og erfaringer på vår tjeneste og app. Vi er svært takknemlig for alle tilbakemeldinger enten det er snakk om positive eller negative. Tilbakemeldinger hjelper oss å forstå og forbedre tjenesten vår samt kunne rette opp i problemer. Vi ønsker å gi dere et innblikk i erfaringene våre kunder har med oss.

Først og fremst er vi glade for at mesteparten av våre kunder er fornøyd med oss. …


Vi i Tillit har alltid hatt et ønske om å være mer åpne når det kommer til hvordan vi operer. Derfor tenker vi å dele litt statistikk og fakta rundt Tillit. Det er tross alt ikke tilfeldig at vi kaller oss selv Tillit forsikring.

Tillit er en ung bedrift, så derfor er det svært viktig for oss å ha fornøyde kunder. Nylig fikk vi 500 aktive kunder og veksten fortsetter i stor fart. Det er også gøy å kunne melde at Tillit sitt kundefrafall ligger på 2.3%! …


Lurer du på hvem som står bak Tillit? Hvem det er som designer appen, koder, godtar forsikringsutbetalinger eller skriver blogginnlegg? Nylig fikk vi 500 kunder og vi tenker det er på tide at du får se hvem som står bak Tillit.

ERIK SKAAR CEO

Sjefen selv sitter som en hauk på kontoret og passer på at alle gjør det de skal. Når han ikke passer på oss, har Erik stålkontroll på alt som i skjer innen forsikring både internt og eksternt. Erik driver også med strategisk planlegging, økonomi og finansiering.

ELIAS OTTOSEN COO

Erik kan selvfølgelig ikke passe på alle…


Vi i Tillit er i ekstase over vår nye kampanje som vi har laget i samarbeid med Oslo byråene We Are Live og Also Known As. Sammen har vi laget videoer som skal vise forskjellige situasjoner vi mener svært mange unge kan kjenne seg igjen i; å gå på en smell med mobilen på fest. Enten det er vorspiel, toalett-selfie eller i trappeoppgangen på vei til fest. We Are Live og Also Known As har gjort en god jobb når det kommer til å lage filmene, og vi gleder oss til å vise dem frem.

Situasjonene vi har filmet minner…


Å drive med forsikring er mer enn å bare betale ut penger når det trengs. For oss betyr forsikring at man er sikret og får god hjelp når ulykken er ute. Derfor har vi jobbet hardt for å få tak i verksteder over hele Norge, som kan hjelpe deg med din mobil. Det er selvfølgelig også viktig for oss at dette skal skje på en enkel og grei måte. Vi har satt sammen en liten guide for å vise hvordan fremgangsmåten fra knust skjerm til fikset skjerm fungerer.

Ulykken er ute

Den kjipeste delen er selvfølgelig at skjermen ender opp knust. Da er…


Påsken er endelig her. Ski, kakao, kvikklunsj, appelsin og vakker natur. Mellom skigåing og kvikklunsj-spising er det kanskje på afterski det gjerne går flest mobiler i bakken.

Påsken er vanligvis en fin tid, om ikke litt annerledes i år. For noen kan likevel påsketuren ende opp med å bli litt dyrere og kjedeligere enn vanlig. Spesielt om man er glad i fart og spenning. Vi vet at det er vanskelig, og kanskje litt dumt, å legge igjen mobilen på hytta når man er i skibakken eller ute på en langrennstur. Det er jo viktig å være tilkoblet og vise frem…


Teknikmagasinet innleder et samarbeid med forsikringsselskapet Tillit.

Siden høsten 2019 har Teknikmagasinet tilbudt reparasjoner av mobiltelefoner til privatpersoner og bedriftskunder i alle deres norske butikker. Det har vært en vellykket investering som har blitt godt mottatt av kundene.

Teknikmagasinet inngår nå et samarbeid med forsikringsselskapet Tillit. Tillits kunder tilbys raske og kvalitetssikrede reparasjoner på Teknikmagasinet dersom ulykken inntreffer.

“Etter den positive responsen vi har mottatt fra kundene våre, føles det veldig bra at vi også kan gi Tillits kunder muligheten til å komme til en av butikkene våre for raskt og enkelt å reparere telefonen dersom ulykken har skjedd,” sier…


Har du knust telefonen din før og brukt flere dager på å få den fikset? Ofte kan det å ha en knust mobil bety en lang og kjedelig prosess. Derfor har det vært viktig for Tillit å få på plass verksteder som kan hjelpe deg så raskt som mulig. Skulle ulykken først være ute så er det fint å vite at med Tillit forsikring har du tilgang på lokale verksteder som kan hjelpe deg på timen. Det har lenge vært et ønske for oss å gjøre prosessen rundt mobilforsikring enkelt, samt gi god hjelp når ulykken først er ute.

Større…


Forbruket i verden og spesielt i Europa øker. Vi lager, kjøper, kaster og kjøper på nytt igjen. I Norge har en mobil levetid på rundt 1 år. Det betyr at nordmenn stort sett kjøper ny telefon hvert år for å oppgradere til det nyeste. Trenger vi egentlig å kjøpe ny telefon hele tiden? I 2019 kom det en rapport fra European Environmental bureau som sa at å beholde mobilen i 1 år ekstra kan spare miljøet for Co2 tilsvarende en million fossilbiler. Det er ganske mye.

Skade på telefon

Skade på telefon er en av hovedgrunnene til at Nordmenn skaffer ny telefon. Enten…

Tillit Forsikring

Vi liker smarte, digitale og klimavennlige løsninger kombinert med transparente priser. Tillit Forsikring tilbyr en effektiv og moderne forsikring

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store