Forsikringstips til studenter

Tillit Forsikring
3 min readSep 3, 2021

--

Det kan være vanskelig å manøvrere seg gjennom forsikringsgryta som ung da det finnes mange ulike forsikringer og mange ulike selskaper. Det krever både tid og energi å lese seg opp og finne ut hva som kan passe best for deg.

Her er noen tips til hva du burde tenke på:

  • Hva har du råd til med studielånet ditt?
  • Har du råd til uforutsette kostnader?
  • Dekker noen av forsikringene til foreldrene dine deg eller ikke?

Som student har du kanskje akkurat flyttet hjemmefra, og tenker “trenger jeg egentlig forsikring?”, “Har jeg egentlig noe som er verdt å forsikre?”. Ja, det har du:

  • Sykkel
  • Bunad og sølv
  • Datamaskin og mobil
  • Dyrt sportsutstyr
  • Musikkinstrumenter

NB: Dyrere gjenstander kan trenge en tilleggsdekning og blir ikke dekket av vanlig innbo. Dette kan for eksempel gjelde dyrere sykler, eller mobil.

Det er her mange ofte gjør feil og tenker at det ikke er så viktig med forsikring. Men når ulykken først er ute kan dette føre til store økonomiske konsekvenser. Hvis du ikke er forsikret må du selv dekke tapet om ulykken oppstår, f.eks om noen stjeler eller du får skade på din splitter nye mobil eller sykkel. Da kan det raskt bli et stort søkk i økonomien når man kun lever på studielån og må kjøpe nytt.

Noen innboforsikringer dekker mobilskade. Men ikke alle! Hvis ikke innboforsikringen dekker mobil kan det også være lurt med en mobilforsikring. Mobilen er noe av det dyreste og kjæreste en student har, i tillegg til laptopen for studiene. Tillit har en enkel mobilforsikringsapp som er lett og billig, i tillegg er det ingen bindingstid. Man melder skade via appen som behandles direkte i appen uten å måtte ringe, med rask og umiddelbar behandlingstid, slik at man slipper å vente på skadebehandlere.

Før du forsikrer deg er det greit å sjekke om du er forsikret gjennom dine foreldre. Her er det noen få forsikringsselskap som dekker innboforsikring for studenter som ikke har meldt flytting fra foreldre eller som er på midlertidig adresse, men de aller fleste har ikke slike vilkår. Så forhør deg gjerne med dine foreldre om hvilke forsikringer de har.

Noe som ikke alle tenker på er egenandel. Egenandelen er den summen du må betale til forsikringsselskapet når uhellet er ute. Resten av skadebeløpet dekkes av forsikringsselskapet. Egenandelen kan variere svært mye fra selskap til selskap, selv om de har lik månedspris. Hos Telenor for eksempel er egenandelen på ny mobil 1000 kr ved første skade, 2000 kr ved andre skade og 3000 kr ved neste skade innen 12 måneder. Her kan det bli dyrt å fikse mobilen. Hos Tillit er egenandelen innstilt etter “skadefrie dager” slik at egenandelen synker for hver dag det ikke har skjedd en skade. Første dag kan f.eks egenandelen din være 2000 kr, men holder du mobilen skadefri i hele 100 dager etter inngått forsikring, er egenandelen kun 299 kr når skaden først inntreffer. Så her kan det være mye å spare!

Andre forsikringer det er lurt å ha som ung er reiseforsikring. Reiseforsikring gjelder ikke bare når du er ute på reise, men også om det oppstår ulykker idet du går ut inngangsdøra. Dette er en av de lureste forsikringene du kan ha som ung, da det også dekker uforutsette personskadeulykker som skulle skje deg utenfor hjemmet.

Men du trenger ikke å forsikre absolutt alt du eier. Det er ofte ikke nødvendig å forsikre alle nye elektriske duppeditter du kjøper, selv om selgeren i Power butikken spør om du vil ha forsikring. Bruk pengene dine smart og tenk langsiktig, så er du forsikret om en ulykke skulle inntreffe.

--

--

Tillit Forsikring

Vi liker smarte, digitale og klimavennlige løsninger kombinert med transparente priser. Tillit Forsikring tilbyr en effektiv og moderne forsikring