Hva er disruptiv forsikring?

Automation, AI, Digital kundebehandling, disrupt og big data er buzzwords som får mange forsikringsselskaper til å bekymre seg for fremtiden. I Tillit ser vi heller en mulighet til å tilpasse oss den digitale fremtiden.

Flere bransjer og bedrifter har måttet endre hvordan de opererer de siste tiårene. For eksempel finnes det nesten ikke flere bankfilialer lenger, mat fra nærbutikken kan bestilles på nett og bli levert på døren, og hvor lenge siden er det du mottok brev i posten? Hverdagen blir mer digital og det er opp til bedriftene å holde følge. Disse innovasjonene kommer fra disrupting i bransjen. Det betyr at nye utfordrerer i en bransje kommer med innovasjoner og løsninger som gjør at de etablerte selskapene må fornye seg.

Dessverre er det ikke alle etablerte bransjer og bedrifter som klarer å fornye seg, og forsikring er en stor del av dette problemet. McKinsey sa i 2016 at den digitale transformasjonen innen forsikring går tregt, mye grunnet at forsikringsselskapene må fornye hele forretningsmodellen sin. Det inneholder blant annet hvordan man skal skrive opp forsikring, melde inn skade, utbetalinger osv. Forsikring har historisk sett tatt mye tid å sette opp.

Dette gjør at forsikring i teorien er en av de enkleste bransjene å disrupte. Tjenester som tilbyr en mer effektiv og heldigital forsikring er på vei oppover globalt og kjemper mot de mer etablerte forsikringsselskapene. Dette er selskap som for eksempel Lemonade eller Hippo. Lemonade har blitt kjent for sin bruk av algoritmer innen innboforsikring og at det tar bare få minutter å regne ut hva månedsprisen din er. Hippo kan også skryte på seg å gi forsikringspremier på under 60 sekunder. Policygenius mener at en vanlig forsikring tar opp mot 20 minutter i gjennomsnitt å skaffe seg. Så det er ikke rart at vi favoriserer så effektive tjenester.

Av disrupte trender innen forsikring er det fire stykker som skiller seg mest ut

Sette kunden først

Forsikring har vært en bransje med lite kundeengasjement, samt lite fokus på kundefokuserte løsninger. Dette har ført til at forsikring blant yngre generasjoner er synkende samt at konkurranse for anskaffelse av yngre generasjoner er knallhard. Det brukes milliarder innen R&D på insurtech hvert år for å finne løsninger som er tilpasset fremtiden.

Bruk av big data og AI

Innenfor insurtech er det bruk av big data og AI som står i fokus for mange. Big data og AI kan hjelpe med å gi kunder mer personifiserte tilbud, enklere oppsett av forsikringspris og hjelp med skade prosessen. McKinsey skrev i 2017 at automatisert skadeprosess kan redusere kostnader med 30%, noe som vil være bra for både selskapet og kunden.

Blockchain

Bruk av blockchain har eksplodert de siste årene mye takket være kryptovaluta som bitcoin. Blockchain er en type digital handelstransaksjon som gjør det enklere og raskere å sende transaksjoner. Flere insurtech selskap ser på mulighetene for bruk av blockchain teknologi for å gjøre det enklere å ta imot betalinger samt sende ut skadeerstaningsutbetalinger til kunder. Dette er en prosess som i dag kan ta lang tid og ved hjelp av blockchain kan bli kuttet drastisk.

Innovasjoner og smarte løsninger

Insurtech handler om å finne smarte løsninger som er tilpasset dagens teknologistandard. Selskap som ikke fornyer seg vil tape terreng og slite med å appellere til yngre generasjoner. Det er viktig at nye selskap og insurtech er med på å utfordre de tradisjonelle metodene innen forsikring slik at bransjen alltid kan fornye og forbedre sine tjenester som kommer kunden til gode.

Tillit jobber stadig med flere innovative ideer som skal gjøre forsikring enklere og mer effektiv. Med vår app kan du få forsikring på under 3 minutter under samt sende inn skademelding i nettside eller app uten å måtte gå igjennom telefoner og ventetid.

Vi liker smarte, digitale og klimavennlige løsninger kombinert med transparente priser. Tillit Forsikring tilbyr en effektiv og moderne forsikring

Vi liker smarte, digitale og klimavennlige løsninger kombinert med transparente priser. Tillit Forsikring tilbyr en effektiv og moderne forsikring