Merkelige forsikringer

Tillit Forsikring
3 min readMay 27, 2021

--

Om du spør oss på kontoret hva som er den morsomste forsikrings-”fun facten” så vil vi alltid si at en av de mest solgte forsikringene i USA er forsikring mot “Alien abduction”! Så da har du en ny icebreaker til småpraten. Riktignok er denne forsikringen kjøpt som en tullegave til venner og familie. Når man tenker forsikring er det nok bil-, innbo- og livsforsikring som de fleste tenker på, men det finnes mange rare og ukjente forsikringer i verden (kanskje mest i USA).

Paranormal forsikring

Husker du når True Blood, Vampire Diaries og Twilight tok verden med storm? Da var det ikke bare en økning i vampyr-dramafilmer og babynavn basert på seriene, men også en økning i vampyr-, varulv- og spøkelsesforsikring. Denne type forsikring startet tidlig på 2000-tallet i Storbritannia hvor hoteller ga ut forsikring mot det paranormale for paranoide gjester.

Kidnapping

Er du av typen som har sett litt for mye true crime? Eller serier som La casa de papel hvor gisler er en stor del av bankranet? Er du redd det kan skje deg? Da kan det være at kidnappingsforsikring er midt i blinken for deg. Denne forsikringen høres gjerne ikke vanlig ut, men jobber du i en høy posisjon i et stort firma så har du mest sannsynlig en slik forsikring. Det er for å passe på at sjefer som reiser mye skal få bistand om kidnapping skulle oppstå. Om du ønsker å ha kidnappingsforsikring som privatperson er det også mulig. Da vil forhandlere dukke opp og betale ut penger skulle du bli kidnappet!

Kjendis & Talent- forsikring

Trenger du å forsikre hele kroppen din? Nei ikke nødvendigvis, spesielt ikke i kjendisverden. Tina Turner er ikke bare kjent for sine vokaler, men også beina sine som hun hyllet med sin egen sang. Hun hyllet dem videre ved å forsikre dem for 3,2 millioner dollar.

Det er selvfølgelig noen som alltid skal være bedre, så divaen Mariah Carey har forsikring på opp mot 1 milliard dollar for sine bein!

Det er ikke bare bein man kan forsikre, ta for eksempel Gene Simmons fra bandet KISS som forsikret tungen sin for 1 million dollar. Det er viktig med prioriteringer når det kommer til forsikring.

Flere ukjente forsikringer

I 1984 ble det kjent at flere dødsfall og skader kom fra fallende kokosnøtter, så forsikring mot skade fra kokosnøtter ble da populært. En mann fra England med en slik forsikring reiste til Sri Lanka og fikk en kokosnøtt i hodet… og utbetaling fra forsikringsselskapet.

Er du litt usikker før bryllupet? Da kan det være lurt å vurdere bryllupsforsikring. Om din partner kommer med et hjerteskjærende nei så kan forsikringen ta seg av bryllupsutgiftene. Skulle du være så heldig å få ditt ja så kan du heller vurdere en skillsmisseforsikring.

--

--

Tillit Forsikring

Vi liker smarte, digitale og klimavennlige løsninger kombinert med transparente priser. Tillit Forsikring tilbyr en effektiv og moderne forsikring