Polise og premie? Jeg vil heller kalle det avtale og pris

Tillit Forsikring
2 min readMar 10, 2021

--

I dette innlegget vil vi i Tillit prøve å endre noen av de faste, gjengrodde ordene som blir brukt i forsikring. Skjønner du hva premie og polise egentlig betyr? Hvorfor bruker vi så tungvinte ord på dette? Det er mange områder vi i Tillit prøver å endre forsikringsbransjen — og her kommer enda en ny måte vi gjør det på.

Jeg gjorde et intervju med Finansfokus, medlemsbladet til Finansforbundet, om hva Tillit er og hva Tillit gjør annerledes og bedre. Jeg tenkte ikke over at jeg brukte så gammeldagse ord om det vi driver med. Men da artikkelen kom ut forsto jeg at jeg hørtes ut som en 55 år gammel mann som hadde jobbet med forsikring siden tidlig på 80-tallet. Sånn kan vi ikke ha det. Vi prøver lage en ny, annerledes og kul forsikringsopplevelse. Da kan vi ikke prate med de samme ordene som alltid har blitt gjort.

Så her er vårt forsøk på å endre litt på de gjengrodde, tunge ordene.

Har du hørt om ordet polise? Det betyr egentlig avtale. Det er din personlige avtale du har med oss. Den inneholder pris på forsikringen din. Hva som blir fikset dersom noe skulle gå galt og annen informasjon som er viktig for deg — og viktig for oss. Faktisk ble ordet polise i 1989 — altså over 30 år siden — byttet ut til fordel for ordet forsikringsbevis, men ordet polise blir fortsatt aktivt brukt. Vi syns både forsikringsbevis og polise er litt gammeldags. Så fra nå av blir polise til avtale

Hva med premie? Høres ut som noe du skal få etter du har gjort noe bra, men neida det betyr rett og slett pris. Pris på din forsikring. Vi kan faktisk sette sammen de to ordene til polisepremie. Det skjønner ikke jeg heller så mye av. Så fra nå av blir premie til pris.

Egenandel? Det er egentlig ganske forklarende. Det er en del som du er nødt til å betale ved en skade. Egenandel er et ord som lenge har blitt brukt, både i medisinen og i bank/forsikringsbransjen. Har du et forslag til et annet, litt mer forklarende og folkelig ord på egenandel setter vi stor pris på en tilbakemelding.

--

--

Tillit Forsikring

Vi liker smarte, digitale og klimavennlige løsninger kombinert med transparente priser. Tillit Forsikring tilbyr en effektiv og moderne forsikring